I love Miami!

Nu är jag åter tillbaka i Rock Hill igen, efter en helt underbar vecka i paradisets Miami. Vilken stad! Jag är otroligt imponerad av denna självlysande, pulserande skönhet som tog oss alla med storm. Efter en smidig och snabb flight i världens minsta flygplan på bara tre säten i rad, landade vi på Miami airport. Jag var lycklig och förväntansfull. Efter en taxiresa ner till South Beach var vi lyckligt framme vid South Beach Hostel. Vi lämnade av resväskor och annat för att senare möta upp Emma (Stridh Carlson) och hennes Chicago gäng för att äta. Vi tog vägen genom Ocean Drive för att leta rätt på en bra restaurang… Det myllrade av folk, liv och rörelse. Maten var svidande dyr och drinkarna ännu dyrare. Så det blev endast två kvällar på Ocean Dr. Senare mötte vi även upp Cindy och Amelle som bilat ner till Florida.

På söndagen besökte vi Nikki beach, ett beachparty inte långt ifrån vårt hostel. Vi dansade runt på vit sand med hundratals andra och hade hur kul som helst. Det var en magisk kväll!

Resten av dagarna bestod av stranden på dagen och fest på kvällen. Vi vilade en dag från solen för att åka till ett stort Mall i närheten och shoppade loss en del. Men annars höll vi oss vid South Beach.

Vår favorit klubb blev The Mansion och där spenderade många kvällar och långa timmar in på småtimmarna dansades till den bästa musiken. Ett helkul ställe. Sista kvällen fick vi gratis drinkar och även chansen att entra VIP-avdelningen. En tjej ur personalen frågade mig om jag hade lust att förflytta min dansade kropp till scenen istället och även ta med mina kompisar (men bara om de var tjejor). Vi fick gula band runt handleden och skuttade lyckliga bort till vakterna som släppte in oss. VIP here we come!

För övrigt har veckan bjudigt på massa roligheter! Sol, bad, fest och skratt. Jag fick även chansen att spendra några timmar med min amerikanska släkting Morgan Buck då hon och hennes kompis mötte upp oss och en dag på stranden. Tyvärr ville inte riktigt min hals fungera denna vecka dock… den var inte riktigt sugen på mitt höga tempo och på söndagen kunde jag besviket konstatera att jag hade halsfluss… igen! (Typ för femte gången detta året!) Men som tur var hade jag med mina tabletter och efter två dagar mådde jag något bättre. Detta har dock inte tagit bort någon slags glans över veckan och jag har tappert bitit ihop när halsen brunnit (You want a cookie?) Men nu mår jag prima igen och penicillinkuren är snart slut. Men snacka om otur, att pricka in Spring break, att vara sjuk på. Men men jag har haft sjukt kul och nu när jag sitter här och tänker tillbaka på veckan minns jag knappt att halsen gjort ont. Så tur i oturen.














Summan av allt: I love Miami!!! Jag hoppas att jag någon gång i livet får återvända dit igen!

Puss - Louise

I'm going to Miami! Welcome to Miami! (Buenvenidos a Miami)

I morgon bär det av till Florida Miami... ! Hör av mig när jag är tillbaka om en vecka igen med uppdateringar.
Jag, Josefine, Cindy och Amel ska dela rum i South beach hostel. Det kommer bli craaazy!

Hörs!
Puss Louise

You're in the arms of the angels
May you find some comfort there
...


Angelica made my day....

Var bara tvungen att dela med mig av min glädje! När jag checkade min mailbox idag låg där ett litet paket till mig från min kära vän. I paketet låg ett helt fantastiskt armband som hon gjort alldeles själv! (plus mycket fina ord..) Angelica tack, tack!! Love you!



Vill även passa på att gratulera min svägerska Filippa som fyller år idag!

Tack nära och kära där hemma, ni betyder massor och jag tänker på er ofta och mycket!
Pussar

If you don't like the weather in South Carolina.. wait five minutes!

Det blev en snöig kall start på denna vecka och måndagens lektioner ställdes in. Men veckan avslutades i hög sommar med 27 grader och strålande sol. Vad fasen har jag hamnat? I South Carolina skiftar vädret som natt och dag. När jag låg ute och sola på gräset idag var det svårt att föreställa sig att det för mindre än en vecka sen var en helt snötäckt gräsmatta och om jag legat där då skulle jag förmodligen vara helt begravd av snö och stelfrusen. Här upplever man alla årstider på en vecka. Haha.. galet. Gillar dock sommaren bäst! Fast vinter med inställda lektioner har ju också sina fördelar.


Phelps, vårt rum! Andra våningen, fönstret som har bara har en springa öppet till vänster.

Denna vecka har gått snabbt. måndag försvann med snön, tisdag kom och gick. I onsdags begav vi oss in med party bussen till Charlotte. (bilder från förra inlägget). Det blev en mycket lyckad kväll. På torsdagen firade vi Lisa-Anne som fyllde 20 år. Vi åt på en Mexikansk restaurang och efteråt åkte vi hem till en tjej för att spela ”appels to apples”.


Lisa-Anne 20år


Lisa-Annes kompis (minns inte hennes namn) och jag


Anna, Josefine och Tasha

Efter bara en lektion i fredags följde vi med Christina och hennes släktingar för att käka middag på en restaurang med buffé. Efter maten följde med de hem och umgicks en sväng. Christinas moster var där med sin 9 månaders baby, Laila, hur söt som helst! Senare var vi bjudna till våra franska vänner. Temat för kvällen var: tropiskt. Som vanligt var alla fransoser utklädda upp till tänderna medan vi skandinaver inte riktigt följde dress coden. Vi träffa några skojiga killar som rappade för oss och min klocka stod i centrum för några refränger. haha… Det blev en sen kväll och sömntimmarna blev bara några få. Men kul hade vi!


Jag (Sverige), Hien (Vietnam), Matie (Holland) och Anna (Finland)


Rapp


Ingen kommentar..

På lördagen vaknade vi upp till strålande sol och sommar. Vi träffade Lisa-Anne vid frukosten och hon körde oss en sväng till Target, så att vi kunde köpa solkräm… behövs verkligen nu. Men kommer behövas ännu mer till vår kommande resa… åh, bara några dagar kvar nu! 5 dagar. Efter Target åkte vi direkt till ”The Lake” för att sola.


At the lake


Christina och jag

Idag blev det ännu en lång dag i solen och kvällen avslutades med att Summer hämtade upp oss och vi käkade på en italiensk restaurang ”Olive garden”.  Vi var proppmätta när vi gick därifrån. Mums!


Pasta Seafood at Olive garden


xoxo- Louise

PArty Bus

Lite bilder från en lyckad kväll i onsdags!















Puss louise

Snow day 2morrow!

Dear students, faculty, and staff:

Please be advised the university will be closed Monday, March 2, 2009. All classes have been cancelled and offices closed because of the current inclement weather forecasted to go through this evening into tomorrow. Road travel in York County is hazardous, especially on secondary roads.

Be careful if you go out Monday!

Haha...


Updates from Rock Hill

Som alltid springer tiden iväg i rusande fart och nu har jag i stort sätt vant mig att vara här. (Varit här i sju och en halv vecka nu.) Kommit in i rutiner och vardagen känns normal. Skola, plugg, vänner, shopping och fest. Jag trivs bra och har direkt ingen hemlängtan. Saknar förstås många och önska att jag hade nära och kära lite närmare, men om tiden rullar på såhär snabbt så är det bara en tidsfråga. Nu är flighten och hotellet i Miami bokat och den 13 mars bär det av. Kan knappt bärga mig, behöver sol och värme! Denna vecka i Rock Hill har varit höstlig och kall… Och just nu (till allas förtjusning utom vår) snöar det! Vädret här är verkligen upp och ner… galet! Hänger inte riktigt med i dessa snabba kast, men veckan i Florida måste bjuda på sol! Denna vecka har innehållit två prov och därför firade vi till det ordentligt på torsdagen och begav oss till Scandals!! yeah! haha.. (men det är nära och bra ialf.)

Under denna vecka har det även varit Homecoming, vilket betyder att en hel del folk sprungit här. De korade även en King och en Queen under säsongens sista basketbollmatch. Vi missade dock detta, eftersom vi sen flera veckor tidigare hade bokade biljetter till musikalen ”sound of music” inne i Charlotte. Mandys farbror är regissör för musikalen. Mycket bra show, dessa amerikanare är väldans duktiga på både sjunga och agera. Så det blev en lyckad lördag.

Idag var det egentligen meningen att vi skulle åka och besöka IKEA, men vädret stoppade oss. Regnet har vräkt ner i princip hela dagen och ju senare det blivit så har även graderna fallit och regnet har nu förvandlas till snö. Så om snön håller sig kanske det blir ännu en Snow Day imorgon, vem vet!

Som det ser ut nu så bär det av till Chicago den 6 maj för att möta upp mina kära föräldrar för bo hos våra amerikanska släktingar.  Planen är att sedan flyga till New York och spendera de sista dagarna där innan hemfärd till Svedala.


  
Allt bra hemma?
Puss Louise

RSS 2.0