My last crazy weeks..

En vecka kvar i skolan och tio dagar tills jag får kramas med mamma och pappa igen. Det känns konstigt hur tiden har gått så här fort. Denna sista tiden har lätt varit den roligaste. Vi har haft galet kul med alla underbara människor här som jag lärt känna ännu bättre. Jag kommer på många sätt lämna Rock Hill med tungt hjärta och vinka hej då till många härliga människor som jag kanske aldrig får återse igen.



Veckan som gått har i många fall varit de sista vi gjort här, sista lektionen i den kursen och den kursen, sista gången med Party Bussen till Suite, Charlotte, sista gången på Scandals, sista friendship Dinner osv. I onsdags var det sista kvällen på Suite och vi var helt inställda på att göra den till den bästa och mest minnesvärda, jag tror även vi lyckades med det. I fredags gick vi på den sista Friendship middagen och åt hemlagad amerikansk äcklig mat. Ska bli så underbart gott att äntligen få smaka svensk mat igen. Efter middagen tog Denise och Monique oss till Charlotte och där vi käkade cheesecake på Cheesecake factory. Otroligt god men mäktig efterrätt. Lyckades inte äta upp hela biten och tog med resten hem!




Party Bus


Cheesecake factory

I lördags förekom det en stor festival här i Rock Hill ”Come See Me”, precis vid sjön, och hundratals människor samlades för att lyssna på musik, umgås och festa. Det blev en het dag då solen gassade på och många amerikanare skuttade runt i bara bikinin. Det kändes så typisk amerikansk då folk byggde upp tält, med grillar, bord, stolar och diverse olika saker för att göra sig hemmastadda.  Det blev en galet bra dag som slutade med ett vackert fyrverkeri på den nattsvarta Rock Hill himlen. 


Come See Me


Matie, jag och Hien

Idag vaknade vi upp vid tio tiden, käkade frukost och mötte upp Cindy och Natalee och åkte in till Charlotte och vår nya favorit affär: Forever 21, för att shoppa av oss lite.
 
Veckan som väntar är Final exams-veckan, vilket inte känns allt för kul men det är äntligen det sista som görs i skolan. Jag har ännu inte pluggat särskilt mycket, så det kommer bli en stressig vecka.

Puss Louise

Winthrop University, Rock Hill













We going to the zoo zoo zoo...

Nu börjar slutet närma sig för min vistelse här. Har bara två veckor kvar av skola och en vecka full med prov. Sista veckan innehåller alla final exams. Kommer kännas konstigt att lämna livet här. Allting har fått en rutin och många av de vänner jag har fått här kanske jag aldrig kommer träffa igen. Så här långt kan jag bara konstatera att jag haft en hel kul tid här och kommer blicka tillbaka med ett leende på läpparna. Så denna vecka har gått smidigt fram. Gjorde ett prov på måndagen och sen har jag mest njutigt av att slippa plugga så mycket. I onsdags bar det av emot Suit, Charlotte igen och denna gången blev mycket mer lyckad! Bättre plats i bussen och hela kvällen spenderades på dansgolvet, men mina galna partyprinsessor. Fun times!


På väg till Party Bussen!


I Party bussen


Suite, man ser mig och Cindy till höger! haha


Fun times!


I torsdags bestämde vi även för att göra ett litet stopp på Scandals igen och mötte upp Cindy. Men kvällens DJ Otto bjöd på den mesta kassa musiken hitintills och lockade fram de värsta i amerikanarna då de dansar som om de vore på porrklubb, nej tack!

I fredags hade vi fått erbjudandet att följa med Monique hem till hennes hemstad Columbia. Så vi lämnade Rock Hill runt 12.30 tiden och tog oss till Columbia som ligger ungefär en timme härifrån. Vi blev väldigt välkomna och hennes mamma som kommer ifrån Tyskland bjöd på svenska knäckebröd och lingonsylt, kanske inte riktigt gott att blanda, men kul att smaka svensk mat igen! I Columbia shoppade vi en sväng och på kvällen gick vi på bio och såg Duplicity med Julia Roberts och Clive Owen, en ganska förvirrande film. På lördagen vaknade vi upp till strålande sol och Monique tog oss till stadens zoo. Lunkade runt där några timmar och kollade på djur. Vi lämnade Columbia och Moniques familj runt tre tiden, fullpackade med mat och påskgodis från hennes snälla föräldrar.


Jag och Monique at the Zooooo








Utanför Moniques hus


Söndagen bjöd på sol vilket resulterat i att både jag och Josefine ser ut som två röda stoppskyltar! Haha.. helt galet. Fick mig en chock när jag såg mig i spegeln nyss, ingen vacker syn! Hoppas det lägger sig till imorgon.


I onsdags var det rosa tema på Suite, nära att jag gick ut såhär, but then again.. no thanks!


Till sist tänkte jag bara lägga in en låt! I love Charlotte.. "I went to Suite..." yeah! :)

http://a1135.g.akamai.net/f/1135/18227/1h/cchannel.download.akamai.com/18227/podcast/CHARLOTTE-NC/WIBT-FM/I%20Love%20Charlotte%20_96.1%20AM%20Mayhem%20Remix_.mp3?CPROG=PCAST&MARKET=CHARLOTTE-NC&NG_FORMAT=chr/rhythmic&SITE_ID=1799&STATION_ID=WIBT-FM&PCAST_AUTHOR=WIBT-FM&PCAST_CAT=Music&PCAST_TITLE=Brotha_Freds_AM_Mayhem_Highlights

Puss o hej! Louise



One month left in Rock Hill....

Veckan efter Miami var ganska tung och trist. Rock Hill bjöd på regn och tristess som vi inte var vana vid. Dessutom väntade massa plugg och prov i alla kurser igen. Men det var bara att bita ihop och sätta igång. Nu rullar dagarna på igen och imorgon går jag in på min fjortonde vecka här i the U.S. och exakt en månad kvar i Rock Hill, för att sen bege mig till Chicago och sen New York. Lustigt vad tiden går fort. Denna månad innehåller en hel del arbete i skolan, men även en hel del skoj med. Nästa helg är jag inbjuden att följa med två tjejer till Colombia och hem till deras hem. Det ska bli spännande.

Veckan som passerat har innehållit tre prov, en Party Buss, ett Twin-party, ett IKEA-besök och en del plugg. I onsdags bar det av mot Charlotte med Partybussen igen. Galet med folk! Livsfarligt, då de tryckte in ett femtiotal ungdomar i en trång buss för ca tjugo personer. Jag fick ingen sittplats och klängde mig fast i en kille för att inte flänga fram och tillbaka i alla svängar. Väl framme och väl inne på stället… där min vistelse bara varade ca tio minuter. Jag erbjöd Christina att smaka lite på min Cosmopolitan-drink i exakt samma sekund som en vakt patrullerade förbi. Jag mitt nöt hade ju inte ens en tanke på att det är förbjudet för personer under 21 att dricka på krogen. Så han grina lite smått och sa: ”To easy!” och slängde ut oss. Där stod vi ute i kylan förvånade och irriterade. Tur i oturen så befann sig Christinas pojkvän bara ett stenkast därifrån med bil, han plockade upp oss och vi körde iväg för att äta. Kvällen blev inte helt misslyckad, utan vi gjorde det bästa av det som fanns och jag skrattade gott åt Christina och hennes tokiga pojkvän. Amerikanare kan verkligen vara underhållande:)

I fredags var det fest hos våra franska vänner igen. Cindy och Anais fyllde år. Festens tema var Twin! Så jag och Josefine tog på oss våra nya Spring-break t-shirtar och kallade oss ”The Swedish twins”. Det var en hellyckad kväll!
Igår besökte vi äntligen IKEA! Åt svenska köttbullar, potatismos, sås och lingon. SÅ underbart gott. Köpte även hem choklad, knäckebröd och Kalles!!

Puss Louise



















RSS 2.0